Tiimi ketteräksi

Ketteryys ja kokeilukulttuuri ovat toimintatapoja, joista jokainen tiimi voi hyötyä. Irrottautuminen suunnittelun ja hallinnan kulttuurista kohti virheitä pelkäämättömiä kokeiluja vaatii muutoksia niin henkilökohtaisissa kuin tiiminkin käytännöissä. Tiimivalmennuksella löydätte seuraavat askeleet kohti ketterää toimintatapaa.

Ytimessä ketteryys

Valmennusohjelman lähtökohtana on ketteryyden kehittämiseen räätälöity Lean Escape -simulaatio, joka yhdistää pakohuonekokemuksen ja tiimin ketteryysvalmiuksien analyysin. Tiimi tarkastelee mm. virheiden sallimista, avun pyytämistä sekä  tiedon jakamista. Toteutamme ohjelman yhteistyössä Suomen johtavan pakohuonetarjoajan Room Escape Finlandin kanssa.

Valmennusohjelman sisältö

 • Lean Escape -simulaatio fasilitoituna raportteineen ja purkutyöpajoineen
 • Kaksi muuta tiimin työpajaa, sisältö simulaation löydösten perusteella.
 • Toinen erikseen valittava simulaatio tai lisätyöpaja
 • Viisi työnohjausta ryhmätyönohjauksena tai tiimin vastuuhenkilölle yksilöohjauksena. Vaihtoehtoisesti tiimin tarpeisiin perustuen coachausta.
 • Yhdessä luotu toimintasuunnitelma jatkoon

 

Tausta

Ketteryysohjelmamme on toteutettu ketterästi. Simulaation ja valmennusohjelman taustana ovat yleistajuinen kirjallisuus sekä ketteryyteen liittyvät käytännöt

Tavoitteet

 • Aikaansaa yhteisen kokemuksen ketterästä toiminnasta
 • Kehittää ajattelumalleja ja yksilöllisiä toimintatapoja tukemaan ketteryyttä
 • Kehittää ketterää tiimikulttuuria
 • Tarjoaa tiimin arkeen konkreettisia tehokkaita käytäntöjä

 

  Kenelle

  4-16 hengen tiimeille, jotka haluavat kehittää toimintaansa ketterämmäksi.

  Muita simulaatioita

  Hitsaa tiimisi yhteen

  Simulaatio auttaa ymmärtämään tiimin jäseniä ja tekee näkyväksi tiimin jäsenten mieltymykset erilaisia työtehtäviä kohtaan. Sopii hyvin sosiaalisen koherenssin ja ymmärryksen rakentamiseen.

  Valmiutta muutostilanteisiin

  Simulaatio auttaa tiimiä toimimaan konkreettisissa muutostilanteissa. Se luo sosiaalista koherenssia sekä uskoa tiimin kykyyn toimia yllättävissä tilanteissa.

  Tulostyöpaja

  Eri simulaatioiden tueksi tarjoamme erillistä tulostyöpajaa, jossa suunnitellaan tiimille kehityspolku simulaation tulosten perusteella.

  Ota yhteyttä

  Osoitteet

  Käyntiosoite: Pinninkatu 47 / Tribe Tampere, Tampere

  Postiosoite: Nekalantie 28, 33100 Tampere

  045-1143664

  smoothteam [AT-MERKKI] smoothteam.fi