Miten SmoothTeam toimii

Mitä simulaatio käytännössä tarkoittaa tiimille?

 • Varaatte kaksi tuntia yhteistä aikaa kalenterista joko kasvotusten tai videoneuvottelusoftanne yli. Jokaisella pitää olla tietokone, tabletti tai isonäyttöinen älypuhelin nettiyhteydellä. Meiltä tulee fasilitaattori, joka hoitaa toteutuksen tästä eteenpäin. Simulaation aikana tiiminne pelaa tarinallisen pelin. Opit kollegoistasi, he oppivat sinusta ja samalla kuulet miten muut näkevät sinut ja vahvuutesi. Lopuksi saatte  havainnolliset raportit tiimistänne jatkokehittämisenne tueksi.
 • Moni sanoo pelaamisen olevan myös hauskaa!

Mitä simulaation jälkeen tapahtuu?

 • Saatte aina henkilökohtaiset ja tiimikohtaiset raportit sähköisesti käyttöönne. Reilu puolet asiakkaistamme haluaa lisäksi, että pidämme erillisen tulosten purun, joka keskittyy oman tiimin ja työympäristön kehittämiseen. Purkutilaisuuden pohjana ovat simulaation tulokset, joiden perusteella suunnitellaan konkreettisia kehittämisaskeleita tiimille.

Voinko fasilitoida pelin itse ja käyttää vain työkalua?

 • Jos sinulla on yksi tiimi, meiltä tai kumppaniltamme tulee fasilitaattori. Simulaation laadukas fasilitointi vaatii perehtymistä, ja yksittäistä tai paria tiimiä varten on helpompi, kun asian valmiiksi osaava henkilö tulee vetämään simulaation.
 • Jos olet organisaation sisäinen henkilöstön kehittäjä tai fasilitaattori ja olet kiinnostunut vetämään useita pelejä organisaatiossasi, perehdytämme sinut työkalun käyttöön ja teemme tunnukset alustalle. Ole yhteydessä meihin.
 • Jos olet ammattimainen fasilitaattori, organisaation kehittäjä tai konsultti, perehdytämme sinut työkalun käyttöön ja teemme sinulle tunnukset. Tämän jälkeen voit käyttää peliämme oman liiketoimintasi tukena. Ole yhteydessä meihin.

Meillä on luotettu konsultti, joka on tehnyt töitä tiimimme kanssa. Voiko hän vetää simulaation?

 • Ks. yllä. Annamme simulaation mielellään konsultin käyttöön ja perehdytämme hänet siihen.

Millaisille tiimeille tämä sopii?

 • Työkalu sopii parhaiten 4-16 hengen kokoisille tiimeille, ja tarvittaessa 3-20 hengen kokoihin asti. Isompien tiimien osalta voimme pelata useamman simulaation.
 • Työkalua voivat käyttää sekä etä- että läsnätiimit. Pelin käyttäminen ei ole riippuvainen toimialasta, olemme tehneet yhteistyötä hyvin monenlaisten toimialojen – niin eläinlääkäreiden, softatalojen kuin vapaaehtoistoimijoidenkin – kanssa.
 • Simulaatiomme rakentaa tiimin keskinäistä ymmärrystä. Lähtökohtana on, että tiimin jäsenet tuntevat toisiaan jo jonkin verran. Simulaatio ei sovi aivan uuden tiimin ensimmäisinä päivinä, mutta jo muutaman viikon yhteistyön jälkeen pelin pelaaminen on hedelmällistä.  Peli ei sovi tiimeille, joissa on meneillään kriisi kuten kiusaamista tai isoja henkilöiden välisiä jännitteitä. Näissä tilanteissa suosittelemme käyttämään ryhmätyönohjausta, sovittelua tai muita menetelmiä, jotka tuovat ongelman näkyväksi ja tukevat sen sensitiivisessä käsittelyssä pidemmällä aikajänteellä. Vinkkaamme halutessasi hyviä tekijöitä.

Mitä tämä maksaa?

 • Ole yhteydessä ja teemme tarkemman tarjouksen. Hinnan karkea suuruusluokka on 60 euroa per osallistuja + fasilitaattorin työ. Hintamme sisältää simulaation lisäksi aina henkilö- ja tiimikohtaiset raportit.
 • Meillä on tyytyväisyystakuu: jos et ole tyytyväinen simulaatioon, ei ole maksuvelvollisuutta.