Oktoberfest – Opi tuntemaan kollegasi

Tilaa nyt uutiskirjeemme

Annamme vinkkejä, miten voit kehittää tiimiäsi

Tilaa nyt!

Ryhmänne on päättänyt osallistua Münchenin kuuluisalle Oktoberfestille. Tämä on kertomus siitä, miten matkanne Saksaan onnistuu. Harjoitus koostuu 15 lyhyestä tilanteesta matkan varrelta. Kussakin tilanteessa ratkottavaksenne tulee, kuka ryhmästänne olisi paras henkilö ratkaisemaan kuvatun ongelmatilanteen. Kunkin tilanteen jälkeen käydään fasilitoitu keskustelu, jossa perustellaan tehtyjä ratkaisuja, annetaan ja saadaan palautetta sekä kuullaan muiden näkemyksiä.

Hitsaa tiimisi yhteen

Tämä peli auttaa ymmärtämään kollegoita sekä erityisesti heidän suhtautumistaan eri työtehtäviä kohtaan. Simulaatio luo ymmärrystä ja mahdollistaa tiimin paremman itseohjautuvuuden.

Tässä skenaariossa keskiössä ovat tiimityöhön vaikuttavat tekijät kuten keskittyminen, luovuus, johtajuus, neuvottelutaidot ja esiintyminen. Oktoberfest johdattaa ajatukset pois työn rooleista ja antaa mahdollisuuden keskustelulle piilossa olevista vahvuuksista ja erilaisista rooleista työssä ja vapaa-ajalla.

Kenelle

3-15 hengen tiimeille. Skenaario kehittää tiimin yhteistyötä. Sopii hyvin myös väliaikaisille tiimeille ja projektitiimeille sekä etänä työskenteleville tiimeille.

Tavoitteet

  • Luoda yhteistä ymmärrystä tiimin jäsenten mieltymyksistä
  • Tuoda yksilöiden piilossa olevat vahvuudet esiin
  • Tehdä näkyväksi olemassa olevia toimintatapoja ja roolijakoja
  • Yhteisen ymmärryksen kautta tehostaa tiimin toimintaa

Kesto

15 tilannetta ratkottavaksi, kesto n. 1,5-2,5 tuntia, lisäksi halutessa erillinen purku 1-2 tuntia