Valmiutta muutostilanteisiin – Skenaario: Muutto

Tilaa nyt uutiskirjeemme

Annamme vinkkejä, miten voit kehittää tiimiäsi

Tilaa nyt!

Tämä on tarina siitä, miten tiiminne jäsenet reagoivat yllättäen eteenne tulevaan tilanteeseen. Vuokranantajanne ilmoittaa, että teidän tulee pian muuttaa korvaaviin tiloihin, vaikka vuoden kiireisin aika on juuri meneillään. Vastaan tulee yllättäviä haasteita muiden innostamisesta luovien ratkaisujen keksimiseen. Harjoitus koostuu kymmenestä muuttamiseen liittyvästä tilanteesta. Teidän tulee valita, kuka tiimistänne olisi paras tarttumaan eteen tulevaan tehtävään. Kunkin tilanteen jälkeen käydään keskustelu, jossa perustellaan tehtyjä ratkaisuja, kuullaan muiden näkemyksiä ja opitaan mitkä ovat kollegoiden luontaiset tavat toimia muutoksissa.

Muutos on mahdollisuus

Peli auttaa tiimiä toimimaan konkreettisissa muutoksissa. Se luo sosiaalista koherenssia sekä uskoa tiimin kykyyn toimia yllättävissä tilanteissa.

Skenaario käsittelee toimintaa muutostilanteissa. Teemoina ovat erilaiset muutoksessa keskeiset valmiudet kuten toimeenpano, muutosviestintä, luovat ratkaisut sekä joustavuus. Tarinan edetessä konkreettisten tilanteiden kautta päästään käsittelemään fasilitoidusti tiimin jäsenten valmiuksia ja vahvuuksia toimia erilaisissa tilanteissa.

Kenelle

4-16 hengen tiimeille. Skenaarioon on luontevinta samaistua, jos tiimi työskentelee toimistomaisessa ympäristössä. Sopii hyvin myös väliaikaisille tiimeille ja projektitiimeille sekä etänä työskenteleville tiimeille.

Tavoitteet

  • Luoda yhteistä ymmärrystä siitä, miten tiimi toimii tehokkaimmin muutoksissa
  • Tuoda esiin yksilölliset toimintatavat ja mieltymykset erilaisissa yllättävissä tilanteissa
  • Tehdä näkyväksi olemassa olevia toimintatapoja ja roolijakoja
  • Parantaa tiimin toimintaa muutoksissa luomalla jaettua ymmärrystä

Kesto

Kesto n. 2 tuntia, 10 tilannetta ratkottavaksi. Lisäksi halutessa erillinen purkutilaisuus (n. 2 tuntia).