Ymmärrä kuormitustekijät – Skenaario: Kehityspäivät

Tilaa nyt uutiskirjeemme

Annamme vinkkejä, miten voit kehittää tiimiäsi

Tilaa nyt!

Tiiminne on saanut tehtäväkseen suunnitella organisaationne kehityspäivät. Suunnittelussa tulee mutkia matkaan: kuormittavia tilanteita aikapaineista tiedonkulun ongelmiin. Harjoitus koostuu kymmenestä  lyhyestä tilanteesta. Tehtävänänne on valita, kuka tiimistänne kokisi tilanteen vähiten kuormittavaksi ja sopisi mihinkin tilanteeseen parhaiten. Kunkin tilanteen jälkeen käydään keskustelu, jossa perustellaan tehtyjä ratkaisuja, kuullaan muiden näkemyksiä ja opitaan kollegoiden kokemista kuormitustekijöistä.

Apua stressaaviin tilanteisiin

Simulaatio auttaa ymmärtämään, mitkä asiat tiimin eri jäseniä kuormittavat. Harjoitus myös edistää avointa keskustelukulttuuria kuormittavista asioista.

Skenaario käsittelee työn kuormitustekijöitä kuten työn sirpaleisuus, haastavat vuorovaikutustilanteet ja työnjaon epäselvyys. Nämä tekijät kuormittavat eri ihmisiä eri tavoilla. Tarina etenee arkisten tilanteiden kautta ja sen aikana päästään käsittelemään fasilitoidusti tiimiläisten kokemuksia kuormitustilanteista.

Kenelle

4-16 hengen tiimeille. Skenaario käsittelee erilaisia kuormittavia tilanteita työssä, joten tämä sopii tiimeille, jotka haluavat ennakoida tai ymmärtää paremmin jäsenten käyttäytymistä stressaavissa tilanteissa. Sopii hyvin myös väliaikaisille tiimeille ja projektitiimeille sekä etänä työskenteleville tiimeille.

Tavoitteet

  • Luoda  yhteistä ymmärrystä siitä, miten eri ihmiset kokevat työn kuormituksen
  • Tuoda esiin yksilölliset erot reagoida stressaaviin tilanteisiin
  • Yhteisen ymmärryksen kautta tehostaa tiimin toimintaa ja luoda hyvinvointia

Kesto

Kesto n. 2 tuntia, 10 tilannetta ratkottavaksi. Lisäksi halutessa erillinen purkutilaisuus (n. 2 tuntia).